WANROIJ I

Deze landelijke keuken past perfect bij de sfeer van deze boerderij. In de gehele ruimte is gewerkt met de stijl van de woning. Op de vloer liggen donkere getrommelde tegeltjes die terugkomen in de achterwand van de schouw. Verder is ervoor gekozen om de vensterbanken in de keuken van dezelfde eikenhouten planken te maken als de keuken, wat ervoor zorgt dat er echt eenheid ontstaat in de ruimte.

De keuken is gemaakt met massief eiken fronten die zijn voorzien van een glooiing. Onze spuiter heeft ze vervolgens in een naturelkleur afgelakt waardoor het natuurlijke en robuuste karakter van het eiken goed naar voren komt. Om deze stijl door te zetten is er door de klant gekozen om gebruik te maken van planken met noesten, een schouw met massiefeiken balken die met de tijd gaan werken en een echt betonnen werkblad en spoelbak. Ook de neutjes, onderaan de stollen zijn gemaakt van dit beton. De combinatie van de massiefeiken fronten met het dikke betonnen werkblad geeft de keuken een natuurlijk en robuust karakter.

Er is gekozen voor Dauby gietijzeren grepen met een landelijke uitstraling en een Falcon gasfornuis van 90cm om de landelijke uitstraling te accentueren. Het fornuis heeft één grote heteluchtoven, een conventionele oven en een grill-compartiment. Bovenop bevinden zich 5 gaspitten aanwezig inclusief een meervoudige-ring wokbrander.

Wat deze keuken speciaal maakt is de keuze voor het betonnen werkblad, de betonnen spoelbak en de neutjes die onder elke stol geplaatst zijn. Beton is een materiaal wat robuustheid uitstraalt en goed past in deze keuken, een esthetisch goede keuze voor deze keuken.
Een betonnen werkblad wordt na het plaatsen van de keuken ingemeten en gegoten. Dit kan ter plaatse of met behulp van een mal in de werkplaats van de bladenmaker gebeuren. Het beton wordt gewapend, wat voorkomt dat het werkblad makkelijk breekt. Voor het geplaatst wordt, wordt er een toplaag aangebracht om het materiaal te beschermen.
Toch wordt er niet vaak gekozen voor een betonnen werkblad. Beton is namelijk een poreus materiaal. Dit betekent dat het materiaal kleine openingen heeft waar vocht door opgenomen kan worden. In de praktijk betekent dit dat al het vocht wat je op het werkblad legt of knoeit, opgenomen wordt door het werkblad. Water zal niet voor echte vlekken zorgen, maar olie zorgt ervoor dat er donkere vlekken ontstaan in het beton.
Al met al is het een esthetische keuze, maar wel een met een gebruiksaanwijzing.

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Maak vrijblijvend een afspraak voor een bezoek aan
onze nieuwe inspiratievolle showroom.

Scroll to Top