ONZE WERKPLAATS

Arts Keukens en Interieur wordt getypeerd door het maatwerk. Ons verkoopteam neemt u graag mee de werkplaats in om zelf te ervaren hoe er aan uw nieuwe droomkeuken/-interieur gewerkt wordt.

Nadat de keuken is ingemeten en de werkvoorbereider ervoor zorgt dat de keuken met de juiste maten in de computer worden gezet en omgezet worden naar werktekeningen, begint het proces in de werkplaats. Het materiaal van de keuken komt op als grove eiken planken of als plaatmateriaal binnen. De grove planken worden glad geschuurd en in elkaar verlijmd zodat er fronten van gemaakt kunnen worden.

Het plaatmateriaal wordt op de CNC-machine gelegd, die ervoor zorgt dat het binnenwerk van de kasten uitgefreesd worden. De CNC-machine is zo ingesteld dat het plaatmateriaal op zo’n manier wordt ingedeeld dat er zo min mogelijk restmateriaal overblijft.
Verder zorgt de machine ervoor dat alle rijboringen in de kasten al voorbereid worden en de kasten er als een soort puzzelstukken uitkomen. Het binnenwerk van de kasten wordt vervolgens rondom afgewerkt, in elkaar gezet en voorbereid voor de fronten.

De fronten worden in de tussentijd bewerkt door ze te borstelen en te voorzien van een v-groef of glooiing. Hierna worden de fronten naar de spuiter gebracht die de fronten schuurt en spuit in een dekkende lak, of beitst zodat de houtkleur en -structuur mooi naar voren komt. Nadat de fronten droog zijn worden ze voorbereid om op de kasten te monteren. Zodra alle kasten zover zijn afgemonteerd en ingepakt en de apparatuur en het blad binnen zijn, is het tijd voor het transport. Alles wordt in de bus geladen en is klaar om als droomkeuken/-interieur bij u thuis gemonteerd te worden.

Scroll to Top