MILL

Deze landelijke keuken past perfect bij de sfeer van deze (zorg)boerderij. De houten staanders en het witgelakte houten plafond worden benadrukt in deze keuken door de kleuren en materialen terug te laten komen. Er woont in deze boerderij een groot gezin, dus de wens voor een grote keuken die door iedereen gebruikt kan worden én tegen een stootje kan, was ons uitgangspunt. Veel opbergruimte en ruimte op het werkblad was belangrijk, maar de keuken moest vooral huiselijk en uitnodigend aanvoelen.

De keuken is gemaakt met massief eiken fronten die zijn voorzien van een glooiing. Onze spuiter heeft ze eerst gespoten in een donkere kleur, waarna er een witte lak overheen gezet is. Doordat de witte kleur op sommige delen weggeschuurd is, komt de donkere kleur naar voren. In combinatie met de natuurlijke eikenhouten kleur en het dikke terrazzo werkblad geeft dit deze keuken een warm karakter.

Er is gekozen voor Dauby gietijzeren grepen een Falcon fornuis van 1m10 om de landelijke uitstraling te accentueren. Het fornuis heeft 2 grote heteluchtovens, een lade voor ovenschalen en een grill-compartiment. Bovenop bevinden zich 5 inductie zones waarop ruimte genoeg is voor al je pannen.

Wat deze keuken speciaal maakt is de schouw die helemaal doorloopt tot aan de nok van het plafond. Een echt stuk maatwerk, wat er in deze keuken voor zorgt dat de hoogte van de ruimte mooi wordt benadrukt. Verder zijn er in de staanders van de schouw twee kruidenkastjes gerealiseerd. Een klein detail, maar ook een handig extraatje waardoor je je kruidenpotjes dicht bij je fornuis kunt opbergen zonder dat alles op je werkblad staat.

Samen met het gezin is er gekeken naar wat voor hén zinvol is in de keuken. Zo is er gekozen voor twee spoelbakken en kranen en is de achterkant van het eiland voorzien van lades en open nissen die gebruikt worden voor het bestek en een deel van het servies. Op deze manier is alles om de tafel te dekken dichtbij en zal niemand elkaar voor de voeten lopen.

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Maak vrijblijvend een afspraak voor een bezoek aan
onze nieuwe inspiratievolle showroom.

Scroll naar boven