RIJKEVOORT I

Deze landelijk-moderne keuken heeft alle ingrediënten van een landelijke keuken, maar de twist die aan deze keuken gegeven is door gebruik te maken van een greeplijst in plaats van grepen, zorgt ervoor dat de keuken nét van het landelijke afwijkt.

De keuken is gemaakt met eikenfineer fronten die zijn voorzien van een v-groef. Onze spuiter heeft ze vervolgens in een naturelkleur afgelakt waardoor het natuurlijke karakter van het eiken goed naar voren komt. Eikenfineer geeft in vergelijking met massief eiken een wat rustigere uitstraling, omdat er minder noesten in het materiaal zitten. In combinatie met het 4cm opgedikte composieten werkblad in de kleur Belgium Blue en de keuze voor een zwarte Quooker en een zwarte spoelbak wordt het een rustig geheel.

Er is gekozen voor een kookplaat met downdraft waardoor er geen afzuigkap in het plafond verwerkt hoeft te worden. Een downdraft (afzuiging in de kookplaat) was een aantal jaar geleden nog een nieuwe gadget, maar is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de keukenwereld. Naast dat het voor een strakke afwerking zorgt, is het ook een praktische oplossing. Er hoeft niet meer gekeken te worden naar waar de afzuigkap wel of niet kan hangen, dus er is veel meer vrijheid in het plaatsen van de kookplaat. Naast dat de lucht naar buiten geblazen kan worden (net als met een afzuigkap die aan het plafond hangt), kan er ook gekozen worden om de lucht te recirculeren, wat betekent dat de lucht door de afzuigkap gefilterd wordt en dan terug de ruimte in geblazen wordt.

Met het uitzoeken van de keuken moet je ook nadenken over hoe je je keukenkast openmaakt. Natuurlijk kan er gekozen worden voor een greepje, maar ook greeploos met greeplijst, of tip-on zijn opties om de kasten te openen.
In deze keuken is ervoor gekozen om de kasten en lades te openen met een greeplijst. Dit geeft een strak uiterlijk, omdat er geen extra elementen aan je keukenkast zitten. Er is van hetzelfde materiaal als de fronten een komgreep gemaakt die achter het front geplaatst is. Zo blijft er ruimte over om het front aan de achterkant vast te pakken en de kast open te trekken. Voor de koelkast en vriezer is hetzelfde bedacht, maar met een verticale greeplijst. Zo zit de greep niet te hoog om de koelkast comfortabel te openen, maar kun je de gehele hoogte van de koelkast gebruiken.

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Maak vrijblijvend een afspraak voor een bezoek aan
onze nieuwe inspiratievolle showroom.

Scroll to Top