OPLOO II

Deze landelijk-moderne keuken past goed in dit landelijk-moderne woonhuis. Na een verbouwing heeft dit huis een moderne twist gekregen waarbij het belangrijk was dat er een grote eetkamertafel in de keuken kon staan, er een eiland geplaats werd en het aparte hoekje naast de deur op een logische manier opgevuld zou worden. De houtlook van de keuken matcht goed bij de tegels die op de vloer liggen en zorgt daarnaast voor een warme uitstraling.

De keuken is gemaakt met eikenfineer fronten waarbij de nerven van het materiaal in de gehele keuken horizontaal lopen. Onze spuiter heeft ze vervolgens in een naturelkleur afgelakt waardoor het natuurlijke karakter van het eiken goed naar voren komt. Eikenfineer geeft in vergelijking met massief eiken een wat rustigere uitstraling, omdat er minder noesten in het materiaal zitten. De witte greeplijsten geven een frisse onderbreking in de kasten. Om het strakke uiterlijk van de keuken door te trekken is er gekozen voor een zwart composieten werkblad van 2cm. Het werkblad op het eiland lijkt wat te zweven, wat gerealiseerd is door de zijwanden niet tot het werkblad, maar tot de greeplijst door te laten lopen. Doordat de greeplijst terug ligt ten opzichte van het werkblad, ontstaat een zwevend effect.

Er is gekozen voor een kookplaat met downdraft waardoor er geen afzuigkap in het plafond verwerkt hoeft te worden. Verder is deze kookplaat vlak geïntegreerd in het werkblad, wat betekent dat er een vlakke overgang van het werkblad naar de kookplaat is. Met het schuiven van pannen kom je op deze manier dus nooit tegen de rand van je kookplaat aan. Door verder te kiezen voor een geheel zwarte combi-oven, zwarte spoelbak en kraan ontstaat er een eenheid in de keuken.

Een vaatwasser is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de keuken. Om deze op een meer ergonomische manier in de keuken te plaatsen, kan de vaatwasser op hoogte geplaats worden. In deze keuken is ervoor gekozen om de vaatwasser onder de oven te plaatsen, op een lade. Op deze manier hoef je met het in- en uitruimen van de vaatwasser minder te bukken, waardoor je rug minder belast wordt.

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Maak vrijblijvend een afspraak voor een bezoek aan
onze nieuwe inspiratievolle showroom.

Scroll to Top