OPLOO I

Deze landelijke keuken past perfect bij de sfeer van dit woonhuis. De keuken is gemaakt met massief eiken fronten die zijn voorzien van een v-groef. Onze spuiter heeft ze vervolgens in een naturelkleur afgelakt waardoor het natuurlijke en robuuste karakter van het eiken goed naar voren komt. De massiefeiken schouw is doorgetrokken in dikke schappen waarin verlichting verwerkt is. Dit is ook praktisch, maar zorgt ook voor eenheid en in de ruimte.
Voor het werkblad is gekozen voor een zes centimeter opgedikt Belgisch hardsteen, waarbij de kopse kant een gefrijnd effect heeft gekregen. De spoelbak is van hetzelfde materiaal gemaakt, door deze uit een massief blok te frezen. De massief eiken fronten in combinatie met het dikke hardstenen werkblad geeft de keuken een robuust karakter, met een stoere twist door het gebruik van een zwarte plint onder de keuken.

In de ruimte moest rekening gehouden worden met de twee lage ramen. Door een eiland in het midden van de ruimte te plaatsen zorg je ervoor dat ruimte op een goede manier benut wordt. Het eiland zorgt voor extra werkbladruimte, en door het werkblad door te laten steken zijn er ook twee zitplaatsen in gecreëerd.

Er is gekozen voor Dauby gietijzeren grepen en een zwart Falcon fornuis (90cm) om de landelijke uitstraling van de keuken te accentueren. Het fornuis heeft één grote heteluchtoven, een conventionele oven, een grill-compartiment en bovenop vijf kookzones.

Wat deze keuken speciaal maakt is allereerst het handdoekenrek dat verwerkt zit in de zijwand. Door een wat dieper kader te creëren valt het handdoekenrek binnen dit kader en kun je hier niet per ongeluk tegenaan lopen.

Verder is ervoor gekozen om aan de andere kant van de ruimte ook kasten te plaatsen die van hetzelfde materiaal gemaakt zijn als de keuken. Er ontstaat op deze manier harmonie in de keuken. De eenheid tussen de materialen en de functionele aspecten zijn met elkaar in balans.

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Maak vrijblijvend een afspraak voor een bezoek aan
onze nieuwe inspiratievolle showroom.

Scroll naar boven